PRIVACY

POLICY

Γενική Πολιτική Απορρήτου της εταιρείας
«ΜΠΙΙΝΓΚ ΕΣΣΕΝΣΙΑΛ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε.»

 Γενικά

  • Αυτή η Γενική Πολιτική Απορρήτου ή Γενική Πολιτική Προσωπικών Δεδομένων ( εφεξής «Πολιτική Απορρήτου») της εταιρείας με την επωνυμία «ΜΠΙΙΝΓΚ ΕΣΣΕΝΣΙΑΛ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε.», (αναφέρεται επίσης ως “BEING ESSENTIAL”, “εμείς” ή “εμάς” ») η οποία θα πρέπει να διαβάζεται σαν ενιαίο κείμενο με την Πολιτική Cookies  η οποία αποτελεί  αναπόσπαστο τμήμα της παρούσης, παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη συλλογή, τη χρήση και την διαβίβαση (αναφέρονται συλλογικά ως «επεξεργασία» ) προσωπικών δεδομένων από την BEING ESSENTIAL  σε σχέση με τη χρήση από εσάς του ιστoτόπου της BEING ESSENTIAL, των εφαρμογών για κινητά και των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης,  που συνδέονται με αυτήν την Πολιτική Απορρήτου, τις αλληλεπιδράσεις σας με την BEING ESSENTIAL κατά τη διάρκεια προσωπικών συναντήσεων ή εκδηλώσεων που πραγματοποιεί η BEING ESSENTIAL και στο πλαίσιο άλλων δραστηριοτήτων όπως αυτών της προώθησης και της πώλησης προιόντων  και υπηρεσιών της BEING ESSENTIAL . Αυτή η Πολιτική Απορρήτου εξηγεί επίσης τα σχετικά δικαιώματα  που έχετε σε σχέση με αυτές τις δραστηριότητες επεξεργασίας.
  • Αυτή η Πολιτική Απορρήτου ενημερώθηκε τελευταία φορά την 20η Ιουλίου του 2020. Ωστόσο, η Πολιτική Απορρήτου μπορεί να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου, για παράδειγμα για σκοπούς συμμόρφωσης με νομικές απαιτήσεις ή για την κάλυψη μεταβαλλόμενων επιχειρηματικών αναγκών. Η τελευταία ενημερωμένη έκδοση βρίσκεται σε αυτόν τον ιστότοπο.

1. Υπεύθυνος Επεξεργασίας (ΥΕ)

  • Υπεύθυνος Επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων είναι η «ΜΠΙΙΝΓΚ ΕΣΣΕΝΣΙΑΛ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε.», η οποία εδρεύει στο Χαλάνδρι Αττικής, επί της οδού Θερμοπυλών 5, T.K. 15233, με ΑΦΜ 998284001, Δ.Ο.Υ. Φ.Α.Ε. Αθηνών, αρ. τηλεφώνου +30 210 6845003, διεύθυνση e-mail: info@essential.com.gr.
  • Στοιχεία υπευθύνου για ζητήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων: Ευαγγελία Λούβρου
  • Στοιχεία επικοινωνίας: Για οποιοδήποτε θέμα αφορά την παρούσα Πολιτική Απορρήτου και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να επικοινωνείτε με τους εξής τρόπους:
    A) Με αποστολή εντύπου αιτήματος στο email: info@essential.com.gr, η με την συμπλήρωση του ΕΝΤΥΠΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ.
    B) Με τηλεφωνική εξυπηρέτηση στον τηλεφωνικό αριθμό +30 210 6845003 , Δευτέρα έως Παρασκευή 11:00 πμ – 17:00 μμ

2. Ποια προσωπικά δεδομένα σας επεξεργαζόμαστε και πως;

Σε αυτήν την Πολιτική Απορρήτου, «προσωπικά δεδομένα» σημαίνει πληροφορίες που σχετίζονται με ένα ταυτοποιημένο  ή ένα ταυτοποιήσιμο εν ζωή φυσικό πρόσωπο. Για παράδειγμα, αυτό μπορεί να περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πληροφορίες που συλλέγονται μέσω των αλληλεπιδράσεών σας με εμάς, μέσω του ιστοτόπου μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας που είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο, ή διαφορετικά, εμείς συλλέγουμε διάφορους τύπους προσωπικών δεδομένων σας, είτε απευθείας από εσάς, είτε από τρίτους, είτε με αυτοματοποιημένα μέσα.

H BEING ESSENTIAL  ενδεχομένως  θα επεξεργαστεί πληροφορίες για εσάς που αφορούν :

α) Εκτός σύνδεσης προσωπικά δεδομένα:

Προέρχονται από την αλληλεπίδραση μας με εσάς κατά τη διάρκεια συναντήσεων, συνεδρίων, εκδηλώσεων κ.λ.π. , από εμπορικές συναλλαγές μεταξύ μας και από διαθέσιμες στο κοινό πληροφορίες.

β) Προσωπικά δεδομένα δια σύνδεσης:

Προέρχονται από τη δραστηριότητά σας στον ιστότοπο μας, τα σχετικά αιτήματα πληροφοριών για ενδεχόμενες πωλήσεις, την εγγραφή σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας μας για αποστολή newsletters και περαιτέρω πληροφοριών για την εταιρεία και τα προϊόντα της ή από τις αλληλεπιδράσεις σας με την BEING ESSENTIAL μέσω εργαλείων ηλεκτρονικής επικοινωνίας, όπως email ή τηλέφωνο. Πληροφορίες σχετικά με εσάς μπορεί επίσης να παρέχονται από τη χρήση cookies και άλλων σχετικών τεχνολογιών όπως αναγνωριστικά συσκευών.

Ειδικότερα, ενδεχομένως να συλλέξουμε και επεξεργαστούμε τα κατωτέρω προσωπικά δεδομένα σας:

  • Δεδομένα ταυτότητας και επικοινωνίας: ονοματεπώνυμο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail address), τα οποία μας χορηγείτε όταν συμπληρώνετε τη φόρμα επικοινωνίας στον Ιστότοπο μας
  • Δεδομένα που μας χορηγείτε στο περιεχόμενο του μηνύματός σας: Η φόρμα επικοινωνίας που είναι διαθέσιμη στην Ιστοσελίδα περιλαμβάνει και ένα πεδίο στο οποίο ο Χρήστης μπορεί να συμπληρώσει ελεύθερα το μήνυμά του προς την BEING ESSENTIAL. Δεν έχουμε τη δυνατότητα (και σαφώς δεν έχουμε την υποχρέωση) να ελέγξουμε τη νομιμότητα του περιεχομένου του μηνύματός σας και η BEING ESSENTIAL  ουδεμία ευθύνη θα φέρει σε περίπτωση που το περιεχόμενο του μηνύματός σας είναι παράνομο ή/και σε περίπτωση που μας χορηγήσετε προσωπικά δεδομένα τα οποία είτε δεν σχετίζονται ή είναι περισσότερα από όσα είναι απολύτως απαραίτητα για το σκοπό της επικοινωνίας μας μαζί σας. Σας παρακαλούμε να εισάγετε μόνον εκείνα τα στοιχεία που είναι απολύτως απαραίτητα προκειμένου να επικοινωνήσετε με την  BEING ESSENTIAL  και να μην περιλαμβάνετε στο μήνυμά σας ειδικές κατηγορίες προσωπικών δεδομένων (ενδεικτικά: δεδομένα υγείας, φυλετική ή εθνοτική καταγωγή, πολιτικά φρονήματα, θρησκευτικές πεποιθήσεις ή κάθε άλλο στοιχείο το οποίο δεν είναι απολύτως απαραίτητο για το σκοπό της επικοινωνίας με την BEING ESSENTIAL
  • Φωτογραφίες και βίντεο από εκδηλώσεις
  • Δεδομένα συναλλαγών, συμπεριλαμβανομένων παραγγελθέντων προϊόντων και υπηρεσιών, οικονομικών λεπτομερειών και τρόπων πληρωμής
  • Μοναδικά αναγνωριστικά όπως το αναγνωριστικό της κινητής συσκευής σας
  • Διεύθυνση IP και πληροφορίες που μπορεί να προέρχονται από διεύθυνση IP, όπως γεωγραφική θέση
  • Πληροφορίες σχετικά με μια συσκευή που χρησιμοποιείτε, όπως πρόγραμμα περιήγησης, τύπο συσκευής, λειτουργικό σύστημα, παρουσία ή χρήση “εφαρμογών”, ανάλυση οθόνης και την προτιμώμενη γλώσσα
  • Δεδομένα συμπεριφοράς του συνδεδεμένου στο Διαδίκτυο υπολογιστή ή συσκευής που χρησιμοποιείτε όταν αλληλεπιδράτε με ιστότοπους, όπως διαφημίσεις που είδατε ιστότοπους που επισκευθήκατε, ημερομηνία και ώρα δραστηριοτήτων ή την αναζήτηση που πραγματοποιήσατε στο διαδίκτυο για να πλοηγηθείτε σε έναν ιστότοπο
  • Δεδομένα που εμπεριέχονται σε βιογραφικά σημειώματα που αποστέλλετε σε εμάς απευθείας ή μέσω τρίτων εταιρειών συλλογής τους
  • Δεδομένα που εμπεριέχονται σε συμβάσεις για την παροχή υπηρεσιών και την πώληση προϊόντων σε εσάς
  • Δεδομένα μέσω Cookies όπως αναφέρονται αναλυτικά στην Πολιτική .

3. Ποίος ο σκοπός και ποια η νομική βάση της κάθε επεξεργασίας;

Η BEING ESSENTIAL και το προσωπικό της εφαρμόζει όλες τις αρχές επεξεργασίας του Γενικού Κανονισμού (ενδεικτικά νομιμότητα, αντικειμενικότητα, διαφάνεια, περιορισμός σκοπού, ελαχιστοποίηση δεδομένων, ακρίβεια, περιορισμός χρόνου αποθήκευσης, ακεραιότητα, εμπιστευτικότητα και λογοδοσία). Η BEING ESSENTIAL προστατεύει και διασφαλίζει όλα τα δικαιώματά σας ως προς τη χρήση των προσωπικών δεδομένων σας. Τα ανωτέρω ισχύουν χωρίς καμία διάκριση και εφαρμόζονται σε όλες τις επεξεργασίες που διενεργούνται από την BEING ESSENTIAL  μέσω του Ιστοτόπου της αλλά και από την αλληλεπίδραση σας με την BEING ESSENTIAL με οποιοδήποτε τρόπο.

α) Οι σκοποί επεξεργασίας περιγράφονται κατωτέρω:

  • Επικοινωνία με την BEING ESSENTIAL μετά από πρωτοβουλία του χρήστη του ιστοτόπου:

Επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας, για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε αιτήματα επικοινωνίας που μας υποβάλλετε οικειοθελώς μέσω της φόρμας επικοινωνίας η οποία είναι διαθέσιμη στον Ιστότοπο μας και να επικοινωνήσουμε μαζί σας σε συνέχεια της υποβολής του αιτήματός σας κατά τα ανωτέρω μέσω της φόρμας επικοινωνίας

  • Λήψη φωτογραφιών και βίντεο κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων:

Επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας, για να αναρτήσουμε φωτογραφίες και βίντεο σχετικά με εκδηλώσεις που πραγματοποιούμε, στον ιστότοπο μας, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ενδεχομένως για διαφημιστικούς σκοπούς.

  • Πραγματοποίηση συναλλαγών με πελάτες, προμηθευτές και διεκπεραίωση αγορών των προϊόντων και των υπηρεσιών μας

Εάν κάνετε παραγγελία για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, ή εάν παρέχετε υπηρεσίες στην BEING ESSENTIAL, τους υπαλλήλους μας, τους πελάτες ή τους συνεργάτες μας ως προμηθευτής, η BEING ESSENTIAL επεξεργάζεται πληροφορίες σχετικά με σας ώστε να εκπληρωθούν επιτυχώς οι σχετικές συναλλαγές (όπως με την αποστολή τιμολογίων, πληροφοριών και εγγράφων σχετικά με πληρωμές), επίσης για να σας  βοηθήσουμε να διαχειριστείτε την παραγγελία σας.

  • Εμπορία των προϊόντων και των υπηρεσιών μας ή συναφή προϊόντα και υπηρεσίες και προσαρμογή των δραστηριοτήτων μάρκετινγκ και πωλήσεων

Η BEING ESSENTIAL μπορεί να χρησιμοποιεί πληροφορίες σχετικά με εσάς για να σας ειδοποιεί για νέες κυκλοφορίες προϊόντων και εξελίξεις υπηρεσιών, εκδηλώσεις, ειδοποιήσεις, ενημερώσεις, τιμές, όρους, ειδικές προσφορές και σχετικές καμπάνιες και προωθήσεις (συμπεριλαμβανομένων μέσω ενημερωτικών δελτίων). Η BEING ESSENTIAL μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει προσωπικά δεδομένα για να διαφημίσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της BEING ESSENTIAL ή σχετικά προϊόντα και υπηρεσίες, καθώς και να ζητήσει από τους διανομείς, τους μεταπωλητές ή τους συνεργάτες μας να σας ενημερώσουν για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μας ή τα σχετικά προϊόντα ή υπηρεσίες τους (όπως μέσω κοινών πωλήσεων ή προωθητικών ενεργειών ).

Εάν παρευρεθείτε σε μια εκδήλωση, η BEING ESSENTIAL μπορεί να επεξεργαστεί πληροφορίες σχετικά με την παρουσία σας στην εκδήλωση και να κοινοποιήσει αυτές στην εταιρεία σας. Η BEING ESSENTIAL μπορεί επίσης να επιτρέπει σε καθορισμένους συνεργάτες των εκδηλώσεων ή χορηγούς συνεδρίων να σας στέλνουν ανακοινώσεις σχετικά με την παρουσία σας στην εκδήλωση. Λάβετε υπόψη ότι οι συνεργάτες μας ή οι χορηγοί συνεδρίων ενδέχεται να ζητήσουν απευθείας πληροφορίες σχετικά με εσάς στα περίπτερα ή τις παρουσιάσεις τους και ότι η χρήση των πληροφοριών σας που τους παρέχετε υπόκειται στις πολιτικές απορρήτου τους.

Μπορούμε επίσης να επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για να δημοσιεύσουμε γνώμες σχετικά με την αλληλεπίδραση σας με την BEING ESSENTIAL στον ιστότοπό μας, αλλά θα λάβουμε πρώτα τη συγκατάθεσή σας για χρήση του ονοματεπωνύμου και της γνώμης σας.

  • Ανάλυση, ανάπτυξη και βελτίωση της χρήσης, της λειτουργίας και της απόδοσης του Ιστοτόπου και των προϊόντων και υπηρεσιών μας

Ενδέχεται να επεξεργαστούμε προσωπικά δεδομένα σας προκειμένου να αναλύσουμε, να αναπτύξουμε και να βελτιώσουμε τη χρήση, τη λειτουργία και την απόδοση του Ιστοτόπου και των προϊόντων και υπηρεσιών μας, συμπεριλαμβανομένων της εξατομίκευσης περιεχομένου, της παροχής λειτουργιών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, της ανάλυσης επισκεψιμότητας, αλλά και για σκοπούς διασφάλισης ποιότητας και εκπαίδευσης, καθώς και για καμπάνιες μάρκετινγκ και πωλήσεων.

Ενδέχεται να λαμβάνουμε πληροφορίες για εσάς από δημόσια και εμπορικά διαθέσιμες πηγές (σύμφωνα με όσα επιτρέπονται από το νόμο), τις οποίες ενδέχεται να συνδυάζουμε με άλλες πληροφορίες που λαμβάνουμε από εσάς. Ενδέχεται επίσης να λαμβάνουμε πληροφορίες σχετικά με εσάς από υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης τρίτων, όταν επιλέγετε να συνδεθείτε με αυτές τις υπηρεσίες. Συγκεκριμένα, με βάση τις τρέχουσες συνεργασίες, λαμβάνουμε πληροφορίες που έχετε δημοσιεύσει ή/και συναινέσει από τις εταιρείες: Google, Facebook, LinkedIn,  Υou Τube, για σκοπούς marketing και βελτίωσης των υπηρεσιών μας.

  • Συμπλήρωση κάποιας εργασιακής θέσης στην εταιρεία μας

Θα επεξεργαστούμε τα βιογραφικά σημειώματα που θα μας αποστείλετε είτε για συμπλήρωση συγκεκριμένης θέσης, είτε γενικότερα. Τα βιογραφικά αυτά θα αποστέλλονται είτε άμεσα στην BEING ESSENTIAL  είτε σε τρίτες εταιρείες που έχουν επιφορτιστεί με αυτό το σκοπό από εμάς. Παρακαλούμε να μην εμπεριέχουν προσωπικά δεδομένα τρίτων φυσικών προσώπων χωρίς την συγκατάθεση τους

  • Διαχείριση της ασφάλειας του ιστοτόπου, των δικτύων και των συστημάτων μας

Ενδέχεται να συλλέξουμε δεδομένα χρήσης ισττόπου για ασφάλεια και διαχείριση λειτουργιών για να διατηρήσουμε τον ιστότοπο, τα δίκτυα και τα συστήματά μας ασφαλή ή για να ερευνήσουμε και να αποτρέψουμε πιθανή απάτη, συμπεριλαμβανομένης της διαφημιστικής απάτης

  • Συμμόρφωση με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς και για τη λειτουργία της επιχείρησής μας

Σε ορισμένες περιπτώσεις, πρέπει να επεξεργαστούμε προσωπικά στοιχεία για να συμμορφωθούμε με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς. Για παράδειγμα, να απαντήσουμε σε ένα αίτημα από μια ρυθμιστική αρχή ή να υπερασπιστούμε μια νομική αξίωση. Μπορούμε επίσης να επεξεργαστούμε προσωπικά δεδομένα για τη λειτουργία της επιχείρησής μας, όπως η διενέργεια εσωτερικών ελέγχων ή για σκοπούς χρηματοδότησης, λογιστικής, αρχειοθέτησης και ασφάλισης.

β) Οι Νομικές Βάσεις επεξεργασίας περιγράφονται κατωτέρω:

  • Προκειμένου να επικοινωνήσουμε μαζί σας και να ανταποκριθούμε στα αιτήματά σας, πρέπει να επεξεργαστούμε πληροφορίες σχετικά με εσάς και, ως εκ τούτου, έχουμε έννομο συμφέρον στην επεξεργασία αυτών των πληροφοριών.
  • Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα για δραστηριότητες μάρκετινγκ, πωλήσεων και πλήρωσης κενών θέσεων εργασίας με βάση τη συγκατάθεσή σας, όπου αυτό αναφέρεται στον ιστότοπό μας κατά τη στιγμή της συλλογής των προσωπικών σας στοιχείων, ή περαιτέρω λόγω εννόμου συμφέροντος μας για την αγορά και την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών μας.
  • Για την πραγματοποίηση συναλλαγών με πελάτες και προμηθευτές, όπως πώλησης των προϊόντων μας, διεκπεραίωσης των υπηρεσιών που προσφέρουμε, όπως ενδεικτικά, πραγματοποίηση workshops δια ζώσης, διαδικτυακής εκπαίδευσης και περαιτέρω τη συνεργασία με προμηθευτές, πρέπει να επεξεργαστούμε πληροφορίες σχετικά με εσάς, όπως απαιτείται, για να συνάψουμε τις σχετικές συμβάσεις μαζί σας και με τους προμηθευτές μας.
  • Στηριζόμαστε στο έννομο συμφέρον μας να αναλύουμε, να αναπτύσσουμε και να βελτιώνουμε τον ιστότοπο, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας και να διατηρούμε την ασφάλεια του ιστοτόπου, των δικτύων και των συστημάτων μας.
  • Σε έννομη υποχρέωση μας προκειμένου να συμμορφωθούμε με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς, για τη νομική μας κάλυψη σε περίπτωση κάποιας διένεξης καθώς και για τη διαχείριση από την BEING ESSENTIAL τυχόν εννόμων αξιώσεων (π.χ. εξωδικαστική διαφορά, διαφορά ενώπιον δικαστηρίων ή/και εισαγγελικών ή άλλων αρχών).

Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση που Νομική βάση της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων είναι η συγκατάθεση σας (όπως ενδεικτικά για την επεξεργασία του αιτήματός σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας και της διενέργειας επικοινωνίας μαζί σας, για την επεξεργασία και διατήρηση του βιογραφικού σας σημειώματος στο αρχείο μας, για σκοπούς αποστολής newsletter από εμάς), μπορείτε να άρετε τη συγκατάθεσή σας οποτεδήποτε με επικοινωνία στα στοιχεία της BEING ESSENTIAL που αναφέρονται στο άρθρο 2 της παρούσας.

 

4. Για πόσο χρόνο διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα;

Για τον προσδιορισμό του χρόνου διατήρησης των προσωπικών σας δεδομένων, λαμβάνουμε υπόψη μας τη φύση των δεδομένων σας, την ποσότητα, το σκοπό επεξεργασίας τους, την ασφάλεια τους κτλ. Έχετε το δικαίωμα να μας ζητήσετε τη διαγραφή των δεδομένων σας υπό την προϋπόθεση ότι δεν θίγονται έννομα συμφέροντα της BEING ESSENTIAL ή/και δεν υφίσταται έννομη υποχρέωση τήρησής τους κατά τα ανωτέρω. Για την άσκηση του δικαιώματος σας παρακαλούμε διαβάστε το άρθρο 6. κατωτέρω.

Η BEING ESSENTIAL διατηρεί τα προσωπικά σας δεδομένα για τις ακόλουθες περιόδους διατήρησης:

  • Πληροφορίες σχετικά με εσάς που συλλέγουμε για την πραγματοποίηση συναλλαγών με πελάτες, προμηθευτές, καθώς και για τη διεκπεραίωση αγορών των προϊόντων και των υπηρεσιών μας, θα διατηρηθούν για τη διάρκεια της περιόδου συναλλαγής ή των υπηρεσιών ή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα όπου απαιτείται για τη διατήρηση αρχείων και νομικούς σκοπούς συμμόρφωσης.
  • Εάν έχετε εγγραφεί στα ενημερωτικά δελτία (newsletters), τα δεδομένα σας θα διατηρηθούν για όσο διάστημα είστε εγγεγραμμένοι στις λίστες διανομής μας. Η BEING ESSENTIAL διατηρεί αυτά τα αρχεία διαγραφής για 30 ημέρες.
  • Στοιχεία επικοινωνίας, όπως το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η χώρα που βρίσκεστε που συλλέγονται online στον ιστότοπό μας ή και άλλα στοιχεία όπως η θέση σας στην εταιρεία, ο τηλεφωνικός σας αριθμός που συλλέγονται εκτός σύνδεσης από τις αλληλεπιδράσεις μας μαζί σας σε συναντήσεις, εκδηλώσεις ή συνέδρια της BEING ESSENTIAL, και χρησιμοποιούνται για δραστηριότητες μάρκετινγκ και πωλήσεων, θα διατηρηθούν για όσο διάστημα έχουμε ενεργή (πελάτης ή ενδεχόμενος πελάτης) σχέση μαζί σας. Σας αντιμετωπίζουμε ως ενεργή επαφή εάν (i) έχετε αλληλεπιδράσει με την BEING ESSENTIAL ή ενημερώσατε τα στοιχεία επικοινωνίας και τις προτιμήσεις σας τους τελευταίους 36 μήνες και (ii) δεν έχετε υποβάλει αίτημα διαγραφής.

5. Ποιά είναι τα δικαιώματα σας και ποιες οι διαδικασίες για την άσκηση τους;

  • Τα δικαιώματά σας μπορείτε να τα ασκήσετε στα στοιχεία επικοινωνίας της BEING ESSENTIAL (άρθρο 2).
  • Τα δικαιώματα που μπορείτε να ασκήσετε (κατά περίπτωση και σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζει ο Γενικός Κανονισμός) είναι τα εξής: δικαίωμα πρόσβασης (άρθρο 15), δικαίωμα διόρθωσης (άρθρο 16), δικαίωμα διαγραφής (άρθρο 17), δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας (άρθρο 18), δικαίωμα φορητότητας (άρθρο 20), δικαίωμα εναντίωσης (άρθρο 21), δικαίωμα ανθρώπινης παρέμβασης στην αυτοματοποιημένη ατομική λήψη αποφάσεων, περιλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ (άρθρο 22).
  • Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την εμπιστευτικότητα όλων των αρχείων που εμπεριέχουν προσωπικά δεδομένα και διατηρούμε το δικαίωμα να ζητήσουμε από εσάς απόδειξη της ταυτότητάς σας αν υποβάλλετε αίτημα άσκησης των δικαιωμάτων σας σχετικά με τα εν λόγω αρχεία.
  • Δεν θα σας επιβαρύνουμε με κόστος για την άσκηση των δικαιωμάτων σας σε σχέση με τα προσωπικά σας δεδομένα, εκτός εάν, όπως προβλέπει ο νόμος, το αίτημά σας για πρόσβαση σε πληροφορίες είναι αβάσιμο ή υπερβολικό, οπότε έχουμε δικαίωμα να χρεώσουμε ένα εύλογο τέλος υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες. Σε κάθε περίπτωση, θα σας ενημερώσουμε για τυχόν χρεώσεις πριν ολοκληρώσουμε το αίτημά σας.
  • Στόχος μας είναι να απαντήσουμε σε τυχόν έγκυρα αιτήματα το αργότερο εντός ενός (1) μηνός από τη λήψη τους, εκτός εάν είναι ιδιαίτερα περίπλοκο ή έχετε υποβάλει αρκετά αιτήματα. Θα σας ενημερώσουμε εάν πρόκειται να χρειαστούμε περισσότερο από έναν (1) μήνα για τους λόγους που παρατίθενται ανωτέρω.
  • Καταγγελία σε Εποπτική αρχή: Έχετε επίσης το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία στην τοπική Εποπτική Αρχή σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, αφού πρώτα επικοινωνήσετε μαζί μας για την εξεύρεση λύσης στο οποιοδήποτε πρόβλημά σας. Στην Ελλάδα, η εποπτική αρχή για την προστασία δεδομένων είναι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα – ΑΠΔΠΧ (www.dpa.gr), Κηφισίας 1-3, 11523 Αθήνα, τηλ. 2106475600, φαξ. 210 6475628.

6. Ποιοι είναι οι τρίτοι αποδέκτες των προσωπικών δεδομένων σας;

Οι υπάλληλοι της BEING ESSENTIAL εξουσιοδοτούνται να έχουν πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες μόνο στο βαθμό που είναι απαραίτητο για την εξυπηρέτηση των σχετικών σκοπών και για την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Διαβίβαση σε τρίτα μέρη

Ενδέχεται να μοιραστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα με τα ακόλουθα τρίτα μέρη για επαγγελματικούς σκοπούς:

  • Τρίτοι πάροχοι υπηρεσιών (για παράδειγμα, υπηρεσίες επεξεργασίας πιστωτικών καρτών, πάροχοι στοιχείων επισκεψιμότητας ιστοτόπου, διαχείριση εκδηλώσεων και καμπανιών, διαχείριση ιστοτόπων, παροχή τεχνολογίας πληροφοριών, εξυπηρέτηση πελατών, αποστολή e-mail και newsletter, λογιστικοί έλεγχοι και άλλοι παρόμοιοι πάροχοι υπηρεσιών ) προκειμένου αυτοί οι πάροχοι υπηρεσιών να εκτελούν επιχειρηματικές λειτουργίες εκ μέρους της BEING ESSENTIAL .
  • Εμπλεκόμενα τρίτα μέρη σε περίπτωση αναδιοργάνωσης, συγχώνευσης, πώλησης, κοινοπραξίας, εκχώρησης, μεταβίβασης ή άλλης διάθεσης όλου ή οποιουδήποτε τμήματος της επιχείρησής μας, περιουσιακών στοιχείων ή μετοχών (συμπεριλαμβανομένης και της πτώχευσης ή άλλης συναφούς διαδικασίας).
  • Προκειμένου να συμμορφωθούμε με έννομη υποχρέωση ή δικαστική εντολή, όταν θεωρούμε καλή τη πίστει ότι η αποκάλυψη είναι απαραίτητη για την προστασία των δικαιωμάτων μας, την προστασία της ασφάλειάς σας ή της ασφάλειας των τρίτων, τη διερεύνηση απάτης ή την απάντηση σε  αιτήματα από δημόσιες αρχές εντός και εκτός της χώρας διαμονής σας, για λόγους εθνικής ασφάλειας ή / και επιβολής του νόμου.
  • Ενδέχεται να μοιραστούμε τα προσωπικά δεδομένα σας με τρίτα μέρη για εμπορικούς σκοπούς όπως ενδεικτικά με διανομείς ή μεταπωλητές της BEING ESSENTIAL για περαιτέρω παρακολούθηση (follow up) σχετικά με τα ενδιαφέροντά σας, με συγκεκριμένους συνεργάτες που προσφέρουν συμπληρωματικά προϊόντα και υπηρεσίες  με τις δικές μας καθώς και με τρίτους για τη διευκόλυνση της διαφήμισης βάσει ενδιαφέροντος.

Κατά τη διαβίβαση των προσωπικών δεδομένων σας, σύμφωνα με τα ανωτέρω, εξασφαλίζουμε συνεχώς το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ασφάλειας. Ως εκ τούτου, τα δεδομένα σας θα διαβιβάζονται μόνο στους παρόχους υπηρεσιών και σε συνεργαζόμενες εταιρείες, οι οποίες έχουν επιλεγεί προσεκτικά και δεσμεύονται με σύμβαση εκ των προτέρων.

Διευκρινίζουμε ότι σε περίπτωση που μέσω του Ιστοτόπου μας οδηγείστε σε ιστοσελίδες τρίτων, συνεργατών ή μη της BEING ESSENTIAL, η BEING ESSENTIAL ουδεμία ανάμειξη έχει σε τυχόν συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων σας που πραγματοποιείται από τους διαχειριστές των τρίτων ιστοσελίδων στις οποίες εισέρχεστε. Ως εκ τούτου, καλείστε να συμβουλεύεστε την αντίστοιχη πολιτική απορρήτου στην εκάστοτε ιστοσελίδα την οποία επισκέπτεστε.

Η BEING ESSENTIAL διατηρεί κατά κανόνα τα προσωπικά σας δεδομένα εντός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) και σε τρίτες χώρες στις οποίες διασφαλίζεται επαρκές επίπεδο προστασίας σύμφωνα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σε περίπτωση που πρόκειται να διαβιβασθούν δεδομένα σε τρίτες χώρες εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου για τις οποίες δεν υφίσταται απόφαση επάρκειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή σε Διεθνείς Οργανισμούς, θα λαμβάνονται όλες οι κατάλληλες εγγυήσεις που προβλέπονται στην ισχύουσα νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων σχετικά με τις διαβιβάσεις προς τρίτες χώρες για τις οποίες δεν υφίσταται απόφαση επάρκειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

7. Πως διασφαλίζεται η ασφάλεια των δεδομένων σας;

  • Η BEING ESSENTIAL λαμβάνει όλα τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφαλείας για την προστασία και τη διασφάλιση του απορρήτου των προσωπικών σας δεδομένων και της προστασίας τους από τυχαία ή αθέμιτη καταστροφή/απώλεια/αλλοίωση, απαγορευμένη διάδοση ή πρόσβαση και κάθε άλλης μορφής αθέμιτη επεξεργασία (ενδεικτικά χρήση Firewalls, Access rights control, domain controller, lan segmentation, antivirus).
  • Τα στοιχεία που υποβάλλετε στην BEING ESSENTIAL τα διαχειρίζεται αποκλειστικά ειδικά εξουσιοδοτημένο προσωπικό της BEING ESSENTIAL που τελεί υπό τον έλεγχό της και μόνο κατ’ εντολήν της και από τους αποδέκτες, όπου αυτό είναι απαραίτητο. Για τη διεξαγωγή της επεξεργασίας η BEING ESSENTIAL επιλέγει πρόσωπα με αντίστοιχα επαγγελματικά προσόντα που παρέχουν επαρκείς εγγυήσεις από πλευράς τεχνικών γνώσεων και προσωπικής ακεραιότητας για την τήρηση του απορρήτου. Η BEING ESSENTIAL μέσω και των αντίστοιχων συμβατικών δεσμεύσεων και των συνεργατών της, λαμβάνει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την προστασία και τη διασφάλιση του απορρήτου, της εμπιστευτικότητας και της ακεραιότητας των προσωπικών δεδομένων. Σε κάθε περίπτωση, η ασφάλεια αυτών στο περιβάλλον του Ιστοτόπου της τελεί υπό την επιφύλαξη λόγων που εκφεύγουν της σφαίρας επιρροής της, καθώς και λόγων που οφείλονται σε τεχνική ή άλλη αδυναμία του δικτύου που δεν ελέγχεται από την BEING ESSENTIAL ή λόγων ανωτέρας βίας ή τυχηρών γεγονότων.

8. Συλλέγετε ευαίσθητες πληροφορίες και πληροφορίες από παιδιά;

α) Ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα:

Παρακαλούμε να μην μας στείλετε και να μην μας κοινοποιήσετε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα (για παράδειγμα, πληροφορίες που σχετίζονται με φυλετική ή εθνοτική καταγωγή, πολιτικές απόψεις, θρησκεία ή άλλες πεποιθήσεις, υγεία, γενετικά δεδομένα, ποινικό υπόβαθρο ή συνδικαλιστική ιδιότητα ).

β) Iδιωτικότητα των παιδιών:

Καθώς η BEING ESSENTIAL επικεντρώνεται στην εξυπηρέτηση των αναγκών των επιχειρήσεων, ο Ιστότοπος της BEING ESSENTIAL δεν απευθύνεται σε ανηλίκους και η BEING ESSENTIAL δεν προωθεί ή εμπορεύεται τις υπηρεσίες της σε ανηλίκους. Εάν πιστεύετε ότι έχουμε συλλέξει κατά λάθος ή ακούσια προσωπικά στοιχεία ανηλίκου μέσω του ιστοτόπου μας χωρίς την κατάλληλη συγκατάθεση, ενημερώστε μας άμεσα στα στοιχεία επικοινωνίας μας στο άρθρο 2. της παρούσας, ώστε να μπορέσουμε να διαγράψουμε αμέσως τις πληροφορίες από τους διακομιστές μας και να προβούμε σε οποιεσδήποτε άλλες απαραίτητες διορθώσεις. Λάβετε υπόψη ότι τέτοια αιτήματα ενδέχεται να μην διασφαλίζουν την πλήρη ή ολοκληρωμένη κατάργηση του περιεχομένου ή των πληροφοριών, όπως για παράδειγμα, μέρος του περιεχομένου ενδέχεται να έχει αναδημοσιευτεί από άλλο χρήστη.

 

9. Εφαρμοστέο δίκαιο

Για οποιαδήποτε διαφορά ανακύψει από τη χρήση του παρόντος Ιστοτόπου μας ή από οιαδήποτε άλλη αιτία, αποκλειστικά αρμόδια θα είναι τα ελληνικά δικαστήρια.

 

10. Αλλαγές στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου

Διατηρούμε το δικαίωμα να τροποποιούμε την παρούσα Πολιτική, για παράδειγμα για να συμμορφωθούμε με τις νέες απαιτήσεις που επιβάλλουν ισχύοντες νόμοι, οδηγίες, ή τεχνικές απαιτήσεις ή σε περίπτωση αναθεώρησης διαδικασιών ή πρακτικών μας. Θα σας ενημερώνουμε για οποιαδήποτε αναθεώρηση στην Πολιτική Απορρήτου μας με δημοσίευση της στον Ιστότοπο μας. Επίσης, σας ενθαρρύνουμε να ελέγχετε περιοδικά την παρούσα σελίδα.